Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Μανιτάκης:«Δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση» - Συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ


  Μανιτάκης:«Δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση» - Συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα και η συνταγματικότητα της πρόσληψης όσων δημοσίων υπαλλήλων μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής. Ο κ. Μανιτάκης δήλωσε πως το μέτρο της κινητικότητας είναι και ο μοναδικός τρόπος ώστε να αποφευχθούν οριζόντιες πολιτικές στη δημόσια διοίκηση και ένα εργαλείο για τον εξορθολογισμό της. Για εκβιασμό και ανθρωποφαγία κατηγορεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη χθεσινή εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως εάν εμπίπτουν ή όχι στις εξαιρέσεις του νόμου, εφόσον δεν αποστέλλονται στοιχεία από τις δ/νσεις προσωπικού.
«Όσο πιο γρήγορα επιδιώξουμε το πρώτο κύμα κινητικότητας, τόσο πιο γρήγορα θα καλύψουμε επιτακτικές ανάγκες που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση και τόσο πιο γρήγορα οι υπάλληλοι θα βγουν από το καθεστώς διαθεσιμότητας και της πρόσκαιρης μείωσης του μισθού τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος προσέθεσε ότι το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί σε υπηρεσίες που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη, στην παιδεία, την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Δεν αμφισβητούμε την εμπειρία και την ικανότητά τους, απλώς κάνουμε το αυτονόητο, ενισχύουμε τους τομείς αυτούς μεταφέροντας υπαλλήλους από υπηρεσίες που έχουν λιγότερο επιτακτικές ανάγκες» τόνισε ο κ. Μανιτάκης και κατέληξε λέγοντας με εμφατικό τόνο, «δεν έχω απολύσει ούτε ένα δημόσιο υπάλληλο και δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου».
Ενστάσεις για το νόμο του Υπουργείου διατυπώθηκαν και από βουλευτές της συμπολίτευσης όσο και από την αντιπολίτευση.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι εμμένει στο θέμα που δημιουργείται με όσους συμβασιούχους απέκτησαν το καθεστώς αορίστου χρόνου με το προεδρικό διάταγμα 164/2004 ενώ δήλωσε πως το θέμα της αργίας θα πρέπει να επανεξεταστεί.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα και είναι όπως είπε, λιγότεροι από 1.500 να μεταταχτούν στα ΚΕΠ όπου υπάρχει άμεση ανάγκη κάλυψης 1.000 κενών οργανικών θέσεων.
Την άμεση καταγραφή των κενών οργανικών θέσεων πριν προχωρήσει το μέτρο της κινητικότητας ζήτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος, έκανε λόγο για μια «διαδικασία ξεπατώματος του δημοσίου», καταγγέλλοντας παράλληλα την πρόσληψη 2.000 μονίμων υπαλλήλων τη στιγμή που ήδη έχουν απολυθεί όπως δήλωσε 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Κανένας εκβιασμός και καμία απειλή δεν θα προκαλέσει ρήγμα στο ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και δηλώνει αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της για να μην υπάρξει καμία απόλυση.
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι πλέον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια της συγκυβέρνησης θα πέσει στο κενό, γιατί απλά εμείς αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπειά μας, ενώ η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση για τους δανειστές και τους δυνάστες του λαού μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Εξάλλου, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και δημαρχείων σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να αποσταλούν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των κατά τόπους Ενώσεων, προκειμένου το μεσημέρι να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να λάβει αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.
Επίσης, αύριο, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής θα διαδηλώσουν στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδήλωση, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές αύριο, Παρασκευή, όλες τις υπηρεσίες των δήμων, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς, από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου